Beste verhalen

Op deze pagina staan een aantal van de verhalen uit mijn afstudeerjaar waar ik heel trots op ben

 

Een diagnose anorexia: ‘Ik at bijna niets meer’

In Nederland krijgen ieder jaar dertienhonderd mensen de diagnose Anorexia Nervosa. In tegenstelling tot wat men eerder dacht, is anorexia geen stoornis op zich. Er is vrijwel altijd sprake van een onderliggend probleem. Voor dit artikel sprak ik Silvia Veltman, die tien jaar lang aan anorexia leed. Ook ging ik in gesprek met hoogleraar Peer van der Helm. Hij doet al jaren onderzoek naar anorexia.

Introvert in een extraverte wereld: ‘Ik twijfelde of ik journalist kon worden’

De eerste is mijn achtergrondverhaal over introvert zijn in de journalistiek. Je raadt het misschien al: ik ben zelf introvert. En dat is soms best lastig in een wereld die redelijk extravert is. Voor dit stuk las ik boeken, artikelen en ging ik in gesprek met andere (introverte) journalisten. 

 

Gelderlander: Arnhemse dakdekker verdacht van oplichten ouderen

Dit verhaal gaat over een Arnhemse dakdekker (40) die zeven ouderen in de regio heeft opgelicht. Hij vroeg van tevoren geld om spullen te halen bij de bouwmarkt, en kwam daarna niet meer terug. Ik schreef voor mijn stage bij de Gelderlander een rechtbankverslag.

 

Gelderlander: Wol van schapen is niets meer waard: ‘Scheren kost meer dan het oplevert’

Deze productie heb ik gemaakt voor alle regionale edities van de Gelderlander. Het gaat over de wol van schapen, die sinds de coronacrisis eigenlijk niets meer oplevert. In het artikel leg ik uit hoe dat komt en wat de gevolgen voor schapenhouders zijn.

 

Gelderlander: Wijnboer Youp uit Dieren maakt kiwiwijn

Deze productie gaat over wijnboer Youp Cretier. Hij maakt dit jaar niet alleen wijn van druiven, maar ook van kiwi’s. Officieel heet dit een vruchtenwijn. Benieuwd of het wat is? Lees dan vooral het stuk.

 

Gelderlander: Wat betekent Pasen voor jou?

Deze productie heb ik samen met collega Bo van Geijn gemaakt tijdens mijn stage bij de Gelderlander. Drie bekende Arnhemmers vertellen over wat Pasen voor hen betekent. Zanger Ben Saunders, predikant Joost Röselaers, wethouder Marinka Mulder en zangeres Marielle Woltring komen aan het woord.

 

Steeds meer aanmeldingen in de transgenderzorg: ‘Soms is alleen een borstverwijdering genoeg’

Dit verhaal gaat over de transgenderzorg. De laatste jaren melden steeds meer trans mannen zich aan. Zij willen niet altijd een geslachtsoperatie, soms zijn hormonen en een borstverwijdering genoeg.